5η Απριλίου

 

Ψυχοθεραπεία δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν. Δεν είναι η θεραπεία μίας ασθένειας, ούτε η αμοιβαία ανταλλαγή συναισθημάτων & απόψεων μεταξύ καλών φίλων. Εκπλήσσει τους περισσότερους, το γεγονός πως η ψυχοθεραπεία αρχικά δεν αναλύει την παιδική ηλικία, τα τραύματα και τις αρνητικές συμπεριφορές.

Διαβάστε περισσότερα...

7 Απριλίου

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι φαντάζονται την οικογένεια τους ως ιδανικά χαρούμενη, άρρηκτα δεμένη και ήρεμη δίχως διαμάχες όμως αυτό στις μέρες μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό.

 Μέσω της οικογενειακής θεραπείας (Family Therapy)  η οικογένεια θεωρείται ως ένα δυναμικό σύστημα του οποίου τα μέλη αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ενώ εστιάζει στη θεραπεία των δυσλειτουργικών διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας...

Διαβάστε περισσότερα...

3η Απριλίου

Πολλοί αναφέρουν πως είναι ένας από τους πιο φυσικούς και θεραπευτικούς τρόπους μάθησης των διαπροσωπικών σχέσεων γιατί αντιπροσωπεύει τον μικρόκοσμο της οικογένειας, της κοινωνίας και του πολιτισμού.

 Η ομαδική θεραπεία (Group Therapy) είναι ένας ειδικός τύπος ψυχοθεραπείας κατά την οποία ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων συναντιέται σε εβδομαδιαίες συνεδρίες οι οποίες διαρκούν περίπου 80 λεπτά και προσπαθούν να βοηθηθούν στα προβλήματα τους με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θεραπευτή.

Διαβάστε περισσότερα...
Σελίδα 1 από 2