Δημοσιευση για το φοβο στον Ε.Τ

Ζητήσαμε από τον Ψυχολόγο, Γιώργο Πανταζόπουλο , να μας μιλήσει για την κατάσταση ενός ατόμου που λειτουργεί κάτω από κλίμα φόβου, αλλά και τους τρόπους αντίστασης σε κάθε είδους προσπάθεια τρομοκράτησης μας.

"Ο άνθρωπος όντας σε κατάσταση φόβου είναι ικανός να κάνει πράγματα που δεν θα έκανε σε κατάσταση ηρεμίας. Παράλληλα βάζει σε προτεραιότητα τις βασικές του ανάγκες για να επιβιώσει...

 

Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος για να αντισταθεί στην τρομολαγνεία είναι να προσπαθεί να δει πιο αντικειμενικά και σφαιρικά τα γεγονότα μην αφήνοντας τον φόβο να τον κυριεύσει.Καλό είναι να μην βλέπει τα θέματα από την δική του μεριά. Σαφέστατα αυτό δεν είναι πιο εύκολο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως τις όποιες φοβίες δεν τις βιώνουμε μόνο εμείς αλλά και οι συνάνθρωποι μας, άλλοι σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό.

Όποιος ζει υπό το καθεστώς του φόβου πιστεύει πως έχει το μοναδικό προσόν να ζει έτσι. Άρα μόνο και μόνο η επίγνωση πως ο φόβος δεν είναι μοναδικός αλλά "οικουμενικός ", προσφέρει στον άνθρωπο μεγαλύτερη ανακούφιση."

Διαβάστε εδώ όλο το περιοδικό "ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" Αφιερωμένο στον φοβο"